Posts

Showing posts with the label Review

Roborock H6 Cordless Vacuum Paling Ringan

Image
Antara alat eletrik dalam rumah yang paling banyak guna mestilah vacuum. Setiap hari memang lebih 3 kali juga guna sebab sedut habuk biskut, habuk keropok dan yang paling sakit hati sekali semestinya rambut! Tak puashati betul guna penyapu. Dalam rumah biasanya penyapu itu cuma buat kejar lipas dan lalat je. Nak guna vacuum biasa malas nak tarik wayar, gulung wayar.  Dalam rumah memang setiap bilik ada karpet di lantai. Sebab memang dari dulu hobi kumpul karpet Ikea. Kebetulan baru tahu Roborock ada keluarkan satu  cordless vacuum paling ringan cuma berat 1.4kg dan daya sedutan dia terpaling kuat jika dibandingkan dengan vacuum lain. Akhirnya  Roborock H6 yang baru dilancarkan pada awal tahun 2020 ada depan mata. Tak sabar nak unboxing ! ROBOROCK H6 CORDLESS VACUUM Tangan abang yang dah tak sabar nak unboxing . Memang paling suka bab-bab pemasangan. Barang-barang Ikea pun dia pasangkan. Kalau tak suruh pun, memang dia yang akan offer diri sendiri nak minta pasang

Kamera Fujifilm Polaroid Berskrin Model Instax Mini LiPlay

Image
Polaroid terkenal suatu masa dahulu. Polaroid terdapat dalam pelbagai saiz. Antara salah satu yang paling disukai ramai adalah yang bersaiz mini.   Sekarang dah ada mesin polaroid lengkap mempunyai skrin. Maka tak akan ada kerisauan jika gambar yang keluar tak menepati kehendak. Boleh tengok dulu gambar di skrin dan buat keputusan sama ada nak print out atau simpan saja dalam micro SD card (perlu beli sendiri). Senang! Kalau rasa nak print out , baru tekan print . Fujifilm ada mengeluarkan satu kamera polaroid yang agak menepati ciri-ciri seperti yang dinyatakan. Model Instax Mini LiPlay sejenis Instant Hybrid Camera FUJIFILM INSTAX MINI LIPLAY Ada fungsi rakam suara. Cuma perlu klik butang microphone di depan. Gambar polaroid yang keluar nanti juga akan disertai QR Code untuk dengar semula rakaman suara tersebut. Ada fungsi direct print . Install apps mini LiPlay boleh terus print  gambar-gambar dari smartphone   Bentuk empat segi, ant

Laptop Lenovo Ringan Berskrin Luas Model Ideapad S340

Image
Mencari laptop untuk memudahkan pelbagai kerja bukanlah sesuatu yang mudah. Lebih-lebih lagi jika kurang pengetahuan tentangnya. Lambakan laptop yang berada di pasaran tersangatlah banyak. Pening tak tahu nak pilih yang mana satu? Setahun yang lepas Lenovo melancarkan  Ideapad S340  dengan Intel Core i5 10th Gen. Rekabentuk yang sangat ringan, nipis dan nampak moden. Bagi mereka yang selalu pakai Adobe Illustrator & Photoshop tapi nak laptop dengan harga berbaloi di bawah harga 3K ini adalah salah satu pilihan, Lenovo Ideapad S340 masih lagi boleh dipertimbangkan dan dimasukkan ke dalam senarai. LENOVO IDEAPAD S340 Processor : Intel(R) Core(TM) i5 - 1035G CPU @ 1.00GHz   1.19GHz Installed memory (RAM) : 4.00 GB System type : 64- bit Operating System, x64- based processo r Dilengkapi  Microsoft Office Home & Student . Buka dan terus aktifkan. Cuma perlu masukkan email untuk pendaftaran ke akaun  Microsoft . Jika tiada email, perlu cipta satu ema