Pendaftaran Aplikasi Mysejahtera-Check In Untuk Pemilik Premis Perniagaan

Pemilik premis perniagaan digalakkan mendaftar nama dan alamat premis perniagaan bagi memudahkan pihak KKM memantau, mengesan dan mengekang penularan Covid-19. Daftar dulu, dan dapatkan QR Code. Print QR Code tersebut dan letak di depan pintu masuk premis/kedai bagi memudahkan pelanggan yang datang ke premis untuk scan, isi nama di form serta declare tahap kesihatan di apps Mysejahtera.


Sekiranya anda ada premis/kedai bolehlah buat pendaftaran alamat perniagaan/premis dan print QR Code tersebut untuk pelanggan! Kakak nak kongsi cara daftar. Boleh rujuk gambar di bawah. 


Satu fungsi tambahan dalam aplikasi Mysejahtera sedia ada di mana ia memberi kebenaran kepada semua jenis premis perniagaan untuk mengikuti SOP Pembukaan Semula Ekonomi yang digariskan oleh Kerajaan Malaysia



Fungsi MySejahtera Check-In:
  • Membantu pendaftaran pelanggan di premis perniagaan secara automatik dan cepat
  • Mengurangkan kesesakan pelanggan
  • Mencegah penularan jangkitan dengan meningkatkan pematuhan budaya Norma Baharu
  • Memastikan keselamatan maklumat peribadi pengguna agar tidak disalahgunakan

Klik untuk : 


Klik untuk : 




CARA DAFTAR MYSEJAHTERA CHECK-IN
UNTUK PEMILIK PREMIS PERNIAGAAN



Masukkan nombor telefon untuk dapatkan kod pengesahan


Check sms masuk di nombor telefon tadi. Masukkan kod pengesahan yang telah diterima untuk tujuan proses pengesahan



Isi maklumat berkaitan premis perniagaan




Selesai terima QR Code, boleh klik Send to Email dan boleh print macam biasa



Jangan lupa gunakan apps MySejahtera untuk memudahkan masuk mana-mana Mall ataupun kedai. Lagi menjimatkan masa. Paling penting maklumat yang terdapat di dalam aplikasi MySejahtera adalah terkini & sahih! Aplikasi MySejahtera boleh dimuat turun dari Galeri Aplikasi Mudah Alih Apple App Store, Google Play Store dan Huawei AppGallery secara percuma.

Aplikasi MySejatera memberi kemudahan untuk :
  • Membantu kerajaan dalam usaha memutuskan rangkaian jangkitan seterusnya menangani wabak COVID-19
  • Membantu individu mengenal pasti tahap kesihatan sepanjang penularan wabak COVID-19
  • Membantu individu mendapatkan bantuan kesihatan dan tindakan yang perlu diambil jika dijangkiti
  • Membantu individu mengenal pasti hospital dan klinik terdekat untuk mendapatkan pemeriksaan dan rawatan


Amalkan jarak sosial dan pakai mask sekiranya berada di tempat awam.


Comments

  1. Ramai yang guna apps ni sekarang. 👏

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya. Semua tempat dah ada pakai. Kedai runcit pun pakai hehe

      Delete

Post a comment